Preizkusna vožnja se je za dva mladeniča končala tragično

Voznik naj bi prijatelju razkazoval nov avto – domači opozarjajo, da se cesta na Sleme spreminja v dirkališče.
Fotografija: V nesreči sta umrla mlada fanta. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
V nesreči sta umrla mlada fanta. FOTO: Aleš Andlovič

Črna na Koroškem – Tragedija, ki je predsinoči zahtevala dvoje mladih življenj, je Koroško zavila v črno. V razbitinah seata ibize, ki je v dolgem levem zavoju le streljaj od Črne zletela s ceste, sta življenje izgubila 23-letni voznik iz Kotelj v občini Ravne na Koroškem in njegov 18-letni prijatelj iz Spodnjega Javorja, ki je v času nesreče sedel na sopotnikovem sedežu.

Tragična prometna nesreča, v kateri sta umrla mladeniča, je poslabšala že tako črno letošnjo statistiko na območju celjske policijske uprave v letošnjem letu, kjer beležijo petkratno povečanje števila smrtnih žrtev, saj sta mladeniča letošnja 14. in 15. žrtev cest, lani pa so v enakem obdobju umrli trije udeleženci nesreč.
 

Avto trčil v drevo


»Prometna nesreča se je zgodila nekaj minut čez 20. uro na regionalni cesti izven naselja Javorje, ko je 23-letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Črne na Koroškem proti Slemenu. Voznik je v dolgem levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zato je bočno zdrselo proti desnemu robu vozišča na bankino, nakar je vozilo vrglo čez strugo Javorskega potoka, kjer je trčilo v drevo in obstalo. Zaradi posledic prometne nesreče sta 23-letni voznik in njegov 18-letni sopotnik umrla na kraju nesreče,« je podrobnosti nesreče opisala Milena Trbulin, predstavnica za stike z javnostmi na celjski policijski upravi.

Voznik je v dolgem levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom. FOTO: Koroški Gasilski Zavod
Voznik je v dolgem levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom. FOTO: Koroški Gasilski Zavod


Mladi voznik naj bi pred nekaj dnevi zamenjal svojega jeklenega konjička in si v garažo postavil »poskočno« seat ibizo. Predsinoči je svojega pet let mlajšega prijatelja povabil na preizkusno vožnjo, ki se je po vsega treh kilometrih končala tragično. Kot smo izvedeli, je avtomobil po tem, ko je zapeljal s ceste, vozil oziroma drsel po bližnjem travniku še najmanj 50 metrov, preden ga je vrglo čez Javorški potok in je udaril v smreko na drugi strani struge.
 

Za voznikovo življenje so se še trudili


»Močno je počilo. Stekel sem do avtomobila, ki se je bočno zagozdil ob drevo. Sprva sploh nisem vedel, da voznik ni sam v avtomobilu. Voznikova glava je bila naslonjena na zračno blazino, stekla na oknu sploh ni bilo, tako da sem lahko slišal njegovo dihanje. Nemudoma sem poklical na pomoč policiste in reševalce. Medtem ko za sovoznika ni bilo pomoči, so voznika še nekaj časa oživljali. Od struge potoka so ga na nosilih celo odnesli v reševalni avtomobil,« je večerne dogodke podoživljal 71-letni Srečko P., ki živi le nekaj metrov od kraja nesreče. Toda ves trud reševalcev je bil zaman, saj se je le nekaj minut po nesreči tudi mlado voznikovo srce dokončno ustavilo.

Domačini pa so že večkrat opozarjali, da se cesta na Sleme, tisoč nadmorskih metrov visok hrib med Črno in Šoštanjem, spreminja v dirkališče. »Včasih imam kar kurjo polt, ko gledam, kako vozijo. Eden za drugim, trije v vrsti pa s stotimi kilometri na uro. Varnostna razdalja pa je vsega deset metrov,« je sklenil Potočnik.

Preberite še: