Preprodajala drogo in kupovala avtomobile, nepremičnine in druge luksuzne dobrine

Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredil pripor.

Objavljeno
11. februar 2019 10.32
Posodobljeno
11. februar 2019 10.52
Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh do 15 let. FOTO: Shutterstock
S. S.
S. S.
Prejšnji teden so gorenjski kriminalisti s hišnimi preiskavami zaključili preiskavo sumov kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ki so jo dlje časa vodili proti dvema slovenskima državljanoma. Kriminalisti so prejšnjo sredo obema odvzeli prostost in ju pridržali.

V četrtek so oba osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ki je zanju odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Osumljena sta, da sta na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije v zadnjem letu drugim preprodajalcem v najmanj enajstih primerih preprodajala ali ponujala naprodaj prepovedani drogi kokain in heroin v različnih količinah, od 50 gramov do sedem kilogramov, so navedli v sporočilu za javnost. V eni izmed preprodaj sta prodala štiri kilograme heroina, vrednega okoli 36.000 evrov.

Osumljenca sta delovala kot organizirana kriminalna združba, v svoji mreži sta imela nižje rangirane preprodajalce in kurirja, ki je zanju sodeloval pri predaji droge.

Oba osumljenca sta bila v preteklosti že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja. Denar od prepovedanih drog sta zapravljala za avtomobile, nepremičnine in druge razkošne dobrine ali storitve. V preiskavi so kriminalisti zasegli skoraj pet kilogramov prepovedane droge heroin in okoli 240 gramov kokaina ter imitacijo pištole beretta.

Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh 15 let.