Voznik tovornjaka umrl

Povzročitelj je s svojim tovornim vozilom silovito trčil v zadnji tovornjak v koloni.
Fotografija: Predor Karavanke med Slovenijo in Avstrijo. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Predor Karavanke med Slovenijo in Avstrijo. FOTO: Jure Eržen/Delo

Po tem, ko je huda prometna nesreča tovornih vozil za več ur zaprla avtocesto pri Hrušici, je okoli 11.30 promet na gorenjski avtocesti spet normalno stekel. Tovorni vozili sta sicer trčili okoli 6.50 zjutraj. Po podatkih PU Kranj se je nesreča pred bencinskim servisom na Hrušici zgodila, ker je povzročitelj nesreče silovito trčil v zadnji tovornjak v koloni tovornih vozil na voznem pasu. Povzročitelj nesreče je umrl na kraju. Oba sta bila slovenska prevoznika. 
 

Znova obračali na avtocesti


Na PU Kranj so pohvalili voznike, da so dobro ustvarili reševalni pas in tako omogočili neoviran prehod reševalnih ekip do kraja dogodka. »Kritika pa gre glede na zbrana obvestila posameznikom, ki so v stoječi koloni samoiniciativno začeli obračati svoja vozila in se po vožnji v napačno smer izključevati z avtoceste. Enaka situacija se je zgodila tudi sredi prejšnjega meseca v prometni nesreči na viaduktu Tržiška Bistrica, ko je promet zastal zaradi obrnjenega tovornega vozila čez vse tri prometne pasove in prav tako zapore avtoceste,« je spomnil Kos.

Poudaril je, da v primeru daljše zapore avtoceste policisti vedno poleg nujnih nalog na kraju dogodkov takoj začnejo tudi ustvarjati pogoje in aktivnosti za varno izpraznitev avtoceste prek najbližjega priključka. Zato nikar samoiniciativno ne obračajte in vozite v napačno smer, saj je to lahko zelo nevarno in lahko se zgodijo nove nesreče, je poudaril Kos. 



Že pred tem se je pri priključku Lesce na gorenjski avtocesti (okoli 200 metrov naprej od izvoza Lesce) zgodila prometna nesreča z udeležbo enega vozila in lažjimi poškodbami pri udeležencih. Kot pojasnjujejo na PU Kranj, se je nesreča zgodila zaradi preutrujenosti voznika, ki je z vozilom po nesreči obstal na travnati brežini ob odstavnem pasu. V nesreči sta bili dve osebi po podatkih policije lažje telesno poškodovani.