Pri podiranju drevesa se je smrtno ponesrečil sloviti alpinist Davo Karničar

Pri delovni gozdarski nesreči v domačem Jezerskem se je smrtno ponesrečil 56-letni vrhunski slovenski alpinist in ekstremni alpski smučar.
Fotografija: FOTO: Urban Golob
Odpri galerijo
FOTO: Urban Golob

Kranjski policisti so danes popoldan v okolici Kranja pri Jezerskem obravnavali smrtno nesrečo pri podiranju drevesa na zasebnem zemljišču. Okoliščine so pokazale, da se je pri žaganju višje drevo prelomilo in padlo na moškega, ki je na kraju nesreče umrl. Kot je poročala Televizija Slovenija je bil moški 56-letni Davo Karničar, vrhunski slovenski alpinist in ekstremni alpski smučar.

Za Karničarja, ki je bil v svojem življenju predan vrhunskim, ekstremnim podvigom - med drugim je leta 2000 smučal z vrha Mt. Everesta, je bila tako, skoraj neverjetno, usodna gozdarska nesreča le lučaj stran od njegovega doma.



Kot piše MMC je bil Davor Karničar ponos Jezerskega in vse Slovenije. Že od rane mladosti je očetu Andreju - kar 40 let je bil oskrbnik Češke koče - pomagal pri njegovih opravilih in se za vedno zapisal gorništvu in alpinizmu, ob tem pa je bil tudi odličen alpski smučar. Široko znanje in izkušnje, ki jih je v neštetih vzponih (in spustih) pridobil v domačih Grintovcih, je leta 2000 združil v svoj največji podvig: kot prvi Zemljan se je (z Elanovimi smučmi) spustil z najvišje gore na svetu, ob tem pa izjavil, da je bil enostavno rojen, da bo smučal z Everesta. Z bratom Drejcem sta se že pet let prej spustila z Anapurne, kar je bil tudi zgodovinski dosežek.

FOTO: Marko Feist
FOTO: Marko Feist

Preberite še: