Pri sebi je imel tri pištole, s katerimi je grozil partnerki

38-letnega italijanskega državljana so koprski policisti izpustili na prostost in mu izrekli prepoved približevanja izvenzakonski partnerki
Fotografija: Policisti so zasegli dve pištoli z več naboji. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Policisti so zasegli dve pištoli z več naboji. FOTO: PU Koper

38-letni italijanski državljan je dalj časa izvajal fizično in psihično nasilje ter grozil z orožjem svoji izvenzakonski partnerki. Na sled mu je prišla koprska policija, ki je na podlagi zbranih obvestil ugotovila, da naj bi moški posedoval več kosov orožja in streliva, za kar ni imel nobenih dovoljenj.

V sredo so ga pridržali, v četrtek pa so opravili preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, ki jih uporablja. Zasegli so dve pištoli z več naboji, ki jih je imel brez ustreznih dovoljenj, in štartno pištolo, ravno tako z več naboji. Zaseženo orožje so policisti poslali v nadaljnjo preiskavo. Ko bodo prejeli rezultate, bodo zoper 38-letnika ustrezno ukrepali.

»Po zaključenih preiskavah in zaslišanju je bil izpuščen nas prostost, policisti pa so mu na podlagi 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije izrekli prepoved približevanja izvenzakonski partnerki. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo,« so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Zaseženo orožje so policisti poslali v nadaljnjo preiskavo. FOTO: PU Koper
Zaseženo orožje so policisti poslali v nadaljnjo preiskavo. FOTO: PU Koper