Pri sestopu z Grintovca umrla planinka

Glede na trenutne razmere policisti opozarjajo, da bo velika nevarnost v gorah vztrajala še kar nekaj časa.
Fotografija: FOTO: Ankele Špela
Odpri galerijo
FOTO: Ankele Špela

S Policijske uprave (PU) Kranj so danes sporočili vest o tragični nesreči v slovenskih gorah. Pri sestopu z Grintovca je v dopoldanskem času zaradi zdrsa s poti in padca čez steno umrla planinka. Kot so pojasnili na PU Kranj, je pot na kraju nesreče prekrita s pomrznjenim snegom. Pot je označena, vendar slabo prehojena in nevarna. »Za hojo je uporabljala neustrezno opremo, tako imenovane kramžarje/verige, ki niso primerna oprema za visokogorje in aktualne razmere,« so še pojasnili. 

Pokojno planinko je z gore odpeljal vojaški helikopter, okoliščine nesreče pa so preiskali policisti gorske policijske enote. 

Ob tragični nesreči policisti opozarjajo, da v gorah pazite kam in kako stopate. Imejte ustrezno opremo, ki se jo naučite uporabljati, še preden jo potrebujete. Pozanimajte se kam greste in kakšne so razmere na tistem območju. Ne zahajajte s poti in bodite pozorni na markacije, ki se lahko nahajajo tudi pod snegom. »Ne izpostavljajte se nevarnostim in pazite pri prečenju grebenov ter na izpostavljenih območjih,« opozarjajo kranjski policisti ter poudarjajo, da so razmere zelo nevarne, saj so poti večinoma prekrite s pomrznjenim snegom in ledom.