Mariborski policisti potrdili, da so pridržali osumljenca za napad na sodnico

Policija ni potrdila, ali je osumljeni partner sodnice.
Fotografija: Ulica Jelenčevih FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Ulica Jelenčevih FOTO: Tadej Regent

Pozno v noč se je včeraj zavlekla hišna preiskava v hiši sodnice Daniele Ružič, ko so jo minulo nedeljo brutalno pretepli. Na Policijski upravi Maribor so danes potrdili, da so včeraj popoldne pridržali osumljenca za napad. Njegove identitete po poročanju STA niso razkrili, so pa zatrdili, da preiskava domnevnega poskusa umora še vedno poteka v smeri tako njenega zasebnega kot poklicnega življenja.

Po poročanju medijev je bil pridržan partner napadene sodnice. Ali je to edini osumljeni za napad, ni znano. Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, v kateri sodeluje večje številko kriminalistov in strokovnjakov iz nacionalnega forenzičnega laboratorija, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Bojan Kitel.

Policija ugotavlja, ali je motiv napada povezan s sodničinim delom ali zasebnim življenjem. Opravili so več pogovorov s sorodniki in sosedi. »Včeraj je potekala preiskava stanovanjske hiše in dveh vozil na naslovu osumljenca,« je potrdil. Preiskava je potekala v hiši, kjer živi sodnica. A policija, kot je poudaril Kitel, o fizičnih osebah podatkov ne daje, tako ni potrdila, ali je osumljeni partner sodnice.

V hišni preiskavi so iskali predmete in sledove, ki so bili povezani s kaznivim dejanjem.

Kategorizacija kaznivega dejanja je še vedno poskus umora. Še vedno ne izključujejo možnosti, da je osumljenih oseb več, za zdaj obravnavajo eno osebo.

Odredbo za petkovo hišno preiskavo je izdalo slovenjegraško sodišče, mariborsko sodišče je namreč prosilo za prenos pristojnosti, ker gre za njihovo delavko, še piše Večer.

Sodnico gospodarskega oddelka mariborskega okrožnega sodišča so napadli minulo nedeljo okoli ene ure zjutraj

Na napad, ki je pretresel Slovenijo, so se odzvali tako v sodniških kot tudi političnih krogih.