Prijeli storilca lažne najave eksplozije bombe

24-letnik bo kazensko ovaden za kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, za kar je predvidena zaporna kazen do treh let.

Objavljeno
17. maj 2019 16.08
Posodobljeno
17. maj 2019 16.08
S klicem je 24-letnik  povzočil veliko škode različnim institucijam, so zapisali s policije. FOTO: Špela Ankele
Be. B.
Be. B.
Po včerajšnjem anonimnem klicu, v katerem je neznan moški najavil eksplozijo bombe v pristanišču, in po katerem so takoj sprožili policijsko preiskavo, so danes s PU Koper sporočili, da so storilca prijeli.
 
Policija je na podlagi telefonske številke, s katere je bil opravljen anonimni klic, ugotovila lastništvo, čez manj kot dve uri so kriminalisti v centru Kopra v povezavi s tem prijeli eno osebo, vendar se je konkretna zadeva preverjala naprej. Na podlagi zaslišanja in zbranih obvestil so nato ugotovili, da je lastnik mobilni telefon posodil 24-letnemu državljanu Makedonije, ki prebiva v Kopru. Ta je dejansko poklical in lažno najavil eksplozijo.
 
Danes je bilo z njim opravljeno zaslišanje, po zaslišanju pa je bil po usmeritvi Okrožnega državnega tožilstva Koper izpuščen. Storilec bo kazensko ovaden za kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, za kar je predvidena zaporna kazen do treh let.

Varnostniki in gasilci Luke Koper ter policisti so zaradi nevarnosti eksplozije takoj evakuirali devetindvajset delavcev z ogroženega območja, zaprli dovozno cesto, ki vodi do stranskega vhoda v Luko Koper, in kolesarske steze ob ograji. Po vseh preverjanjih lahko potrdimo, da eksplozivno sredstvo ni bilo nastavljeno.

 
S klicem je 24-letnik  povzočil veliko škode različnim institucijam, so zapisali s policije. Najprej je prekinil proces dela v podjetju in tako povzročil večji finančni izpad. Prav tako je njegovo dejanje sprožilo veliko aktivnosti različnih operativnih služb, ki so se z reševanjem primera intenzivno ukvarjale vse od klica, pa do prijetja osumljenega, kar je bilo okoli 22. ure isti dan.

Osumljeni  je s svojim klicem povzročil veliko obremenitev že tako preobremenjenih policistov in kriminalistov, so še zapisali s PU Koper.