Prijeli večjo skupino migrantov

Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent

Včeraj okoli 15. ure so policisti pri Šembijah v gozdu odkril tabor ozioma več manjših taborov, v katerih je bila večja skupina ileglnih prebežnikov, ki pa so tabor že zapustili, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Na kraju so policisti prijeli le dve osebi.

Na teren je zatem odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa, ki so proti hribu Vrh opazili večjo skupino oseb, in sicer šlo je za najmanj 50 oseb, ki so bežale. Takoj zatem so se vključile v iskanje dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter. Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti naselju Podstenjšek, nadaljevali pa so pot proti Merečam (proti Ribnici).

Policisti so popoldne, zvečer in ponoči prijeli več migrantov v manjših skupinah, največ na obrobju vasi Kilovče (oziroma med Ratečevim brdom in Kilovčami). Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb. Obravnava vseh še ni zaključena. Gre predvsem za državljane Pakistana (27) in Afganistana (94), Bangladeša (1), najmanj pet je mladoletnih, ki so jih odpeljali v azilni dom, večino bodo danes vrnili na Hrvaško.

Danes policisti nadaljujejo z iskanjem, saj se je včeraj predvidevalo, da naj bi šlo za skupino okoli 200 ilegalnih migrantov. Točni podatki bodo znani po zaključenih vseh policijskih postopkih.

Preberite še: