Dopolnjeno poročilo PU Kranj: v Radovljici je šlo za umor in samomor

Občinska svetnica je umrla že preko vikenda, medtem ko si je njen partner v istem prostoru vzel življenje po uboju.
Fotografija: Blok s stanovanjem umrle občinske svetnice na Vurnikovem trgu v Radovljici je le lučaj od policijske postaje. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Blok s stanovanjem umrle občinske svetnice na Vurnikovem trgu v Radovljici je le lučaj od policijske postaje. FOTO: Boštjan Fon

S Policijske uprave Kranj so poslali dopolnitev torkove informacije o umoru in samomoru v Radovljici, v kateri sta izgubila življenje radovljiška občinska svetnica in njen partner.

Kot so zapisali danes, je v nasilnem prepiru zaradi posledic uporabe ostrega predmeta najverjetneje že preko vikenda umrla ženska, medtem ko si je njen partner v istem prostoru po uboju sam vzel življenje. Na obeh truplih so odkrili sledi uporabe ostrega predmeta in težje rane, ki jih je storilec najprej prizadejal žrtvi, potem pa še sebi.

Dogodek je bil glede na zbrana obvestila posledica spora med partnerjema. Druge osebe na kraju v času storitve dejanja niso bile prisotne, stanovanje pa je bilo zaklenjeno od znotraj. V dogodku gre za uboj in samomor, kriminalisti bodo z ugotovitvam seznanili pristojno državno tožilstvo.
 

Odkritje tragedije v ponedeljek


Intervencija policistov se je začela v ponedeljek pozno zvečer, ko so preverjali informacijo svojcev, da se pokojnika ne oglašata na telefon. Ponoči so namreč poklicali pooblaščene osebe, da so s strokovnim posegom vstopile v stanovanje v prvem nadstropju. »Ob 2:05 je zazvonil pozivnik s sporočilom, da je s strokovnim posegom treba odpreti vrata na Vurnikovem trgu,« je o nočnem dogajanju povedal eden od prvih prisotnih na kraju.
 
Ko so se odprla vrata, za katerimi je stanovala občinska svetnica, so prisotni naleteli na grozljiv prizor. »Policisti so v kuhinji našli dve trupli. Ogleda sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka, odrejena je bila sodna obdukcija. Na kraju so bile zavarovane sledi in predmeti, ki so predmet nadaljnjih preiskav. Obdukcija bo predvidoma opravljena v naslednjih dneh,« nam je tedaj o dogodku povedal Bojan Kos s PU Kranj.