R. Kelly na sodišču zanikal obtožbe za spolne napade

Krivdo je zanikal v vseh desetih točkah obtožnice, ki se nanaša na spolne napade na štiri žrtve, stare od 13 do 16 let.
Fotografija: R. Kelly, dobitnik grammyjev in eden najbolj prodajanih pevcev, v arestu, na fotografiji čikaških policistov. FOTO: HO/Chicago Police Department/AFP
Odpri galerijo
R. Kelly, dobitnik grammyjev in eden najbolj prodajanih pevcev, v arestu, na fotografiji čikaških policistov. FOTO: HO/Chicago Police Department/AFP

Obtožbe za spolne zlorabe proti R. Kellyju že dolgo pretresajo ameriško javnost, mnogi zahtevajo bojkot njegove glasbe, a se je v preteklosti le enkrat soočil s sodnikom. Danes se je vrnil na sodišče, na njem se je znova izrekel za nedožnega.

52-letnega pevca so spolnih zlorab obtožile številne ženske, v prvih dneh letošnjega leta pa so predvajali tudi dokumentarno serijo v šestih delih Surviving R. Kelly (Preživeti R. Kellyja), v kateri so spregovorili njegovi prijatelji, sorodniki ter ženske.

Tokrat se mora na sodišču v Čikagu zagovarjati zaradi spolnih obtožb, ki so jih podali v Illinoisu.

Deset točk obtožnice se nanaša na štiri žrtve, med katerimi so bile v času spolnih napadov tri mladoletne, stare od 13 do 16 let, za eno med njimi pa obtožnica starosti ne navaja. Kelly je danes vseh deset točk obtožnice zanikal. Sodišče mu je naložilo milijon dolarjev varščine, od katere bi moral takoj plačati 100.000 dolarjev, a je njegov zagovornik Steve Greenberg izjavil, da Kelly ni tako premožen, kot bi kdo pomislil zaradi njegove slave. Ostal je v priporu.



Pravni zastopnik dveh žrtev Michael Avenatti je tožilstvu predal dva posnetka, ki dommnevno prikazujeta Kellyja v spolnih odnosih z najstnicami, napoveduje pa še tretjega. »Zlorabe in napadi R. Kellyja bodo prišli do konca,« je povedal.

Sprva so napovedovali, da se bo Kelly s sodnikom soočil 8. marca, a se je to zgodilo že danes. Naslednje srečanje ga čaka 22. marca. Za vsako točko obtožnice bi mu lahko dosodili od tri do sedem let zapora. Leta 2008 je že šel skozi sodni proces zaradi otroške pornografije, a so ga tedaj oprostili.

Preberite še: