R Kelly znova na sodišču zaradi obtožb spolnih zlorab

Zagovarjati se bo moral zaradi desetih točk obtožnice, ki so jo podali v Illinoisu, nanašajo pa se na žrtve, stare od 13 do 15 let.
Fotografija: R Kelly. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
R Kelly. FOTO: Reuters

Obtožbe za spolne zlorabe proti R. Kellyju že dolgo pretresajo javnost, mnogi zahtevajo bojkot njegove glasbe, a se je doslej le enkrat soočil s sodnikom, piše Guardian.

V zadnjih dveh desetletjih so danes 52-letnega pevca spolnih zlorab obtožile številne ženske, v prvih dneh letošnjega leta pa so predvajali tudi dokumentarno serijo v šestih delih Surviving R. Kelly (Preživeti R. Kellyja), v kateri so spregovorili njegovi prijatelji, sorodniki ter ženske. Obtožujejo ga, da je spolno in fizično zlorabil več deklet, za pošast ga je označila tudi njegova najstarejša hči.



Vnovič ga bodo na sodišču pričakovali na mednarodni dan žensk 8. marca, zagovarjati se bo moral zaradi spolnih obtožb, ki so jih podali v Illinoisu. Nanašajo se na štiri žrtve, stare od 13 do 16 let, za eno med njimi pa obtožnica starosti ne navaja.

Kelly je bil zaradi spolnih zlorab prvič na sodišču leta 2009, tedaj zaradi obtožbe, da je naredil filmski posnetek spolnih aktov, med njimi enega, med katerim naj bi uriniral na mladoletnico. Ker sodišče ni moglo brez sence dvoma ugotoviti identitet tako moškega na posnetku kot zlorabljenega dekleta, je bil obtožbe oproščen.