Radovljiški policisti našli mačka in domnevnega storilca

Policisti so našli mačka, ki ga je na posnetku mlajši moški vrgel čez ograjo; še naprej pa vodijo postopek za utemeljitev suma mučenja živali.

Objavljeno
21. maj 2019 15.50
Posodobljeno
21. maj 2019 15.51
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
STA
STA
Radovljiški policisti so našli mačka z video posnetka, ki je prejšnji teden zaokrožil po facebooku. Poleg mačka, ki ga je na posnezku mlajši moški vrgel čez ograjo, pa so našli tudi domnevnega storilca. Kot so zapisali, policija še naprej vodi postopek za utemeljitev suma kaznivega dejanja mučenja živali.

Kot so danes sporočili s PU Kranj, so v zvezi s prijavo spornega ravnanja z živaljo iz prejšnjega tedna do sedaj opravili že več razgovorov. Z zbiranjem obvestil so policisti našli tudi mačka, s katerim je, kot kaže, vse v redu, in njegove skrbnike ter domnevnega storilca krutega ravnanja. Ob tem se je izkazalo, da je posnetek, ki je bil objavljen na facebooku, star že nekaj let.

Kazenski zakonik za surovo ravnanje ali nepotrebno povzročanje trpljenja živali predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta, za mučenje več živali, trajno pohabljenje ali na krut način povzročen pogin pa do dveh let zapora. Za prekršek po zakonu o zaščiti živali se posameznik kaznuje z globo od 800 do 1200 evrov.