Roparji so mu polomili rebra

Na sojenu Anžetu Jelenu, ki edini ni priznal, da je član hudodelske roparske združbe, so zaslišali še eno žrtev ropa.

Objavljeno
15. april 2019 17.00
Posodobljeno
15. april 2019 17.10
Anže Jelen, ki na sojenje prihaja iz pripora, se je sprva s tožilstvom pogajal o priznanju krivde, a do dogovora ni prišlo. FOTO: Š. K.
Ju. P.
Ju. P.
Celje – Na celjskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Anžetu Jelenu, ki je edini obdolženec iz sedemčlanske hudodelske združbe, ki na decembrskem predobravnavnem naroku ni priznal vpletenosti v nasilne rope pri premožnejših družinah na Celjskem. Na obravnavi je bil zaslišan še en oškodovanec in njegova soproga.

Oškodovanec, ki živi v celjski soseski Lava, je dejal, da je bil oropan januarja lani. Ker ni želel odpirati starih ran, je prosil sodnico Natalijo Drev Mijošek, da prebere njegovo izpoved, ki jo je podal marca lani pred preiskovalnim sodnikom. Potrdil je, da je januarja lani v večernih urah nekdo pozvonil na vrata njegove hiše. Ko je po domofonu vprašal, kdo je, je zaslišal mlad ženski glas, ki je vprašal, ali še prodaja betonska cvetlična korita, je poročala STA. Ko je oškodovanec odprl vrata, ga je eden izmed roparjev udaril in ga vprašal, kje ima denar. Potem ga je ropar zvezal in mu zalepil tudi usta.

Po oceni oškodovanca so bili roparji, ki so odnesli za okoli 2000 evrov, v njegovi hiši okoli 40 minut. Ko so odhajali, mu je eden od roparjev dejal, da se bodo vrnili, če bo poklical policijo. Po njihovem odhodu je poklical soprogo, ta pa je po prihodu domov poklicala policijo, ki je potem poklicala reševalce. Oškodovanec je med ropom utrpel poškodbo glave, roke, imel je zlomljena tudi rebra, kasneje so se mu pojavile še težave z zobmi. Zaradi ropa je moral poiskati tudi psihološko pomoč.


Obtoženec delal za selitveni servis


Njegova soproga je povedala, da je ob prihodu domov moža našla okrvavljenega na tleh. Na vprašanje tožilke Jasne Leskošek, ali pozna obtoženega Anžeta Jelena, ki ji je januarja lani prek selitvenega servisa v hišo prinesel dvodelno posteljo, je odgovorila, da ga ne pozna.

Sojenje se bo nadaljevalo 25. aprila z zaslišanjem novih prič.

Jelen, ki na sojenje prihaja iz pripora, se je sprva s tožilstvom pogajal o priznanju krivde, a do dogovora ni prišlo.
Nato je na predobravnavnem naroku zahteval izločitev dokazov, povezanih s prisluhi. Sodišče je njegove zahteve pravnomočno zavrnilo.

V ropu je sodelovala še peterica polnoletnih soobdolžencev, ki so že pravnomočno obsojeni, saj so se vsi pokesali in s tožilstvom podpisali sporazum o priznanju krivde.