Sedem obdolženih izkoriščanja Ukrajink

Vodja Jože Cank čaka v priporu, krivdo za izkoriščanja žensk za prostitucijo pa hči Maja in partner Robert Mramor zanikata

Objavljeno
16. julij 2019 11.32
Posodobljeno
16. julij 2019 11.58
Obtoženi Robert Mramor, Jože Cank in njegova hči ter Mramorjeva partnerica Maja Cank na sodišču v Celju. FOTO: Brane Piano
Celje – Prva trojica izmed sedmih obdolženih za trgovino z ljudmi in izkoriščanja državljank Ukrajine in Slovenije ter siljenja v prostitucijo je včeraj stopila pred sodnika Marka Brišnika. Jožeta Canka so odvedli nazaj v pripor, saj se je njegov zagovornik opravičil, prav tako priprti Robert Mramor in njegova partnerica ter Cankova hči Maja Canka, ki se brani s prostosti, pa sta na predobavnavnem naroku očitke iz obtožnice zavrnila.
 
Tožilec Aljaž Britvič trojici in tudi njihovemu podjetju Esit ter Ekremu Pobriću, Marjanu Soršaku, Damjanu Vindišu in Petru Školniku, ki bodo pred sodnika stopili jutri, očita, da so med oktobrom 2017 in avgustom 2018 kot člani hudodelske združbe s preslepitvijo v nočni lokal Cocktail v Medlogu pri Celju iz Ukrajine zvabili pet Ukrajink, tu pa jih prisilili v prostitucijo.
 
Policija jih je dlje časa spremljala in jim prisluškovala, ko so po devetih mesecih našteli že 700 obiskov pri ženskah v Žalcu in v Celju pa jih je prijela. Vse od lanskega avgusta sta Cank in Mramor v priporu, saj je za očitano trgovanje z ljudmi zagroženih od 3 do 15 let zapora. Brišnik je danes zavrnil tudi predlog Mramorjeve zagovornice, da vsaj zanj pripor odpravijo, o predlogu za izločitev dokazov iz prisluhov pa bo odločil do začetka glavne obravnave, ki bo predvidoma avgusta.