Sina sta spolno zlorabljala in prodajala na temnem spletu

Mama je dobila 12 let in pol zapora, njen partner pa pol leta manj. A v zaporu bi teoretično lahko ostal do konca življenja.

Objavljeno
07. avgust 2018 12.35
Posodobljeno
07. avgust 2018 13.33
Dečkova mama je priznala zlorabe, a ni razkrila motiva. Strokovnjaki pravijo, da je pri tem primeru nenavadno ravno to, da je pri zlorabah sodelovala mama. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
STA
STA
Sodišče v Freiburgu v Nemčiji je mamo in njenega partnerja iz kraja Staufen v zvezni deželi Baden-Württemberg obsodilo na več kot desetletno zaporno kazen zaradi dolgoletne spolne zlorabe sina, ki sta ga poleg tega drugim moškim iz Nemčije in tujine prodajala na spletu. Dečka, ki je danes star deset let in živi v rejniški družini, sta mati in njen partner zlorabljala več kot dve leti. Gre za enega najhujših primerov spolne zlorabe otrok v Nemčiji.

Sodišče je 48-letno mater obsodilo na 12 let in pol zapora, in sicer zaradi posilstva, spolne zlorabe in prisilne prostitucije sina. Njenemu 39-letnemu že prej kaznovanemu partnerju so na podlagi podobnih obtožb prisodili 12 let zapora. Zaradi grožnje, ki jo predstavlja za javnost, so mu prisodili tudi preventivni pripor. To pomeni, da bodo lahko njegovo izpustitev iz zapora odložili, teoretično za vedno. Oba bosta morala dečku in še eni žrtvi, majhni deklici, plačati tudi 42.500 odškodnine.

V povezavi s primerom so aretirali še šest storilcev in jih privedli pred sodišče. Tudi tem so prisodili večletne zaporne kazni.


Mati je dejanja priznala, o motivih zanje pa je molčala. Tudi njen partner je dejanja priznal, povedal pa je, da je bil »gonilna sila« za njimi. Dodal je, da je moral včasih pritisniti na mater, da je dovolila, da so njenega sina posiljevali moški, ki sta jih našla na spletu. Mati in partner sta bila obtožena za približno 60 primerov hude spolne zlorabe in prisilne prostitucije dečka. Obremenili so ju tudi zlorabe triletne deklice. Par je skoraj vsa dejanja posnel in razpečeval po temnem spletu, preiskovalce pa je to, kar so videli, skoraj povsem vrglo iz tira. DPA navaja, da je nenavadno, da je v zločinih aktivno sodelovala mati, saj se to zgodi zelo redko.

Tarča kritik so bile tudi oblasti, saj bi lahko vsaj prej končale mučenje, še piše DPA ​in pojasnjuje, da so pred družinskim sodiščem zaslišali le mater, ne pa tudi otroka.

image
Partner mame zlorabljenega dečka predstavlja grožnjo za javnost, zato so mu prisodili preventivni pripor. To pomeni, da bodo lahko njegovo izpustitev iz zapora odložili, teoretično za vedno. FOTO: Thomas Kienzle/AFP