Sinoči 17 vlomov v vozila na parkirišču pri Biotehniškem centru Naklo

V polovici primerov storilec ni našel vrednih predmetov, iz ostalih vozil pa je ukradel bančne kartice, osebne in druge listine ter denar.

Objavljeno
13. april 2019 11.50
Posodobljeno
13. april 2019 12.13
Storilec je v večini primerov vozila nasilno odprl z naviranjem vrat, v manjšem številu pa z razbijanjem stekla. FOTO: Blaž Samec/Delo
Naklo – Sinoči so kranjski kriminalisti obravnavali niz vlomov na parkirišču pri Biotehniškem centru Naklo. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je bilo predvidoma med 20. in 21. uro vlomljeno v 17 vozil, ki jih je storilec v večini primerov nasilno odprl z naviranjem vrat, v manjšem številu pa z razbijanjem stekla.


Denarnice našel tudi na sedežih


V polovici primerov v vozilih ni našel vrednih predmetov, iz ostalih pa je ukradel bančne kartice, osebne in druge listine ter denar. Denar je v osmih primerih vzel iz denarnic, ki so jih lastniki pustili v prtljažniku, pod sedeži, v predalih ali celo na sedežih. Z dejanjem je povzročil več škode, kot je vrednost odtujenih stvari.


Policija prosi za pomoč


»Vkolikor je kdo v tistem času na območju vlomov ali v okolici zaznal sumljive osebe ali vozila, naj – prosimo – podatke sporoči na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200,« je v imenu Policijske uprave Kranj sporočil predstavnik za odnose z javnostmi mag. Bojan Kos.