Skoraj povozil policista in izpred nosa ukradel avto, ko je šel lastnik v hišo po prtljago

Policisti iščejo državljana EU, ki je ukradel dva avtomobila in skoraj povozil policista.
Fotografija: Policijsko vozilo je skorajda uničeno. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Policijsko vozilo je skorajda uničeno. FOTO: PU Koper

Policijska patrulja Policijske postaje (PP) Koper je ob tretji uri zjutraj na cesti Dragonja–Župančiči ustavila osebni avtomobil znamke Škoda Superb s poljskimi registrskimi tablicami. Voznik je pri kontroli policistu izročil osebno izkaznico, za katero pa se je kasneje izkazalo, da ni njegova. Policist je od voznika zahteval tudi vozniško in prometno dovoljenje, a je ta s kraja dogodka sunkovito speljal in z veliko hitrostjo pobegnil v smeri Župančičev.

Več policijskih patrulj se je nemudoma odpravilo na izsleditev vozila in ena od teh ga je kmalu opazila v Vanganelu ter ga poskušala zaustaviti. »Dirkač« se zanje ni zmenil, temveč je namesto tega zapeljal proti policistom in njihovemu vozilu.

Ukradena škoda superb FOTO: Pu Koper 
Ukradena škoda superb FOTO: Pu Koper 


Policist je še pravočasno odskočil, voznik pa je trčil v policijsko intervencijsko vozilo ter zbežal po Tribanski cesti proti koprskemu pristanišču. Pri zasledovanju sta bila policista udeležena v prometni nesreči in se pri tem poškodovala, tako da so morali oba odpeljati v SB Izola. 

Po dveh kilometrih od kraja prometne nesreče je bežečemu nepridipravu tretja patrulja postavila blokado, ko jo je voznik opazil, je v hipu zapeljal s ceste na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je vozilo zapustil in peš pobegnil proti Šalari. Policisti so v iskanje vključili tudi policijskega psa, so sporočili s PU Koper. 

Nepridiprav je povzročil prometno nesrečo. FOTO: PU Koper 
Nepridiprav je povzročil prometno nesrečo. FOTO: PU Koper 


Osumljenec je v Šalari nato naletel na ustavljeno vozilo v pogonu, ki ga je lastnik zapustil le za hip, saj je odšel v hišo po prtljago. Storilec je situacijo izkoristil in se odpeljal z oplom. Policisti so nemudoma postavili cestne blokade ter o storilcu obvestili tudi hrvaške in italijanske varnostne organe. 

Na podlagi do zdaj zbranih informacij policisti upravičeno sumijo, da je storilec, utemeljeno osumljen več kaznivih dejanj (tatvina in odvzem dveh vozil, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi), državljan ene od držav Evropske unije.