Slovenko, ki je izginila na Mljetu, iščejo številni reševalci

Hrvaški gorski reševalci pogrešano intenzivno iščejo. V iskanje so vključili tudi plovila in drone.

Objavljeno
28. junij 2019 21.38
Posodobljeno
28. junij 2019 21.45
Alma Novljan je pogrešana od torka. FOTO: Hrvaška policija
O. B., A. I.
O. B., A. I.
Na Mljetu, enem najjužnejših hrvaških otokov na Jadranskem morju, že od torka pogrešajo 63-letno slovensko državljanko Almo Novljan iz Domžal.

Že tretji dan so tako na terenu številni pripadniki Hrvaške gorske reševalne službe (HGSS), predstavniki Nacionalnega parka (NP) Mljet, člani Prostovoljnega gasilskega društva (DVD) Montokuc ter JVP Mljet, ki iščejo izginulo turistko. V iskanje so vključili tudi plovila in drone, a za pogrešano žensko za zdaj ni še nobenih sledi. Danes se je iskalni akciji priključil tudi vojaški helikopter.

image
Iskanje Alme Novljan. FOTO: Hgss


Kot poročajo hrvaški mediji, so turistko nazadnje videli v torek v popoldanskih urah v tamkajšnjem avtokampu 'Đenka' Lovište, kot pogrešano pa jo je prijavil njen soprog.Alma Novljan je visoka 162 centimetrov, srednje postave, ima svetle lase in kostanjaste oči in okrogel obraz, so zapisali hrvaški gorski reševalci na svoji spletni strani, kjer so objavili novico o izginuli turistki. V času izginotja je imela Novljanova na sebi črno majico z napisom 'BIG BEN LONDON', bele kratke hlače, obuta pa je bila v rjave sandale številka 39. Hrvaška policija je sporočila, da je pogrešana odšla na sprehod severozahodno od Maloga jezera na Mljetu in se ni več vrnila.

image
Iskanje Alme Novljan. FOTO: Hgss


»Žal še vedno nimamo nobenih rezultatov, a kljub temu nadaljujemo z intenzivnim iskanjem. Na terenu je 12 pripadnikov HGSS, ki ob gasilcih, rendžerjih NP Mljet, vodnikih službenih psov in drona preiskujejo tako kopno kot morje. Pogrešana se je okrog 13. ure še sprehajala s soprogom po planinski stezi, ko se je za njo izgubila vsaka sled. Gre za območje Velikega in Malega jezera, ki ga podrobno preiskujemo«, je povedal starešina Dubrovniške enote HGSS, Marijo Begić, in dodal, da pogrešana Slovenka nima nobenih zdravstvenih težav.