Sodnik za osumljenega umora odredil pripor

Motiv za dejanje je bil po doslej zbranih podatkih dlje časa trajajoč spor med sorodniki.
Fotografija: Motiv za dejanje je bil po doslej zbranih podatkih dlje časa trajajoč spor med sorodniki. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Motiv za dejanje je bil po doslej zbranih podatkih dlje časa trajajoč spor med sorodniki. FOTO: Roman Šipić/Delo

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da so policisti danes pred preiskovalnega sodnika na zaslišanje privedli 47-letnega slovenskega državljana, ki je osumljen, da je v petkovem streljanju na območju Bežigrada umoril 48-letnika. Sodnik je za osumljenega odredil pripor.

Motiv za dejanje je bil po doslej zbranih podatkih dlje časa trajajoč spor med sorodniki. Policisti so ugotovili, je 47-letnik na pešpoti ob Savi ustrelil 48-letnega moškega, prav tako državljana Slovenije, ki naj bi bil njegov bratranec, in mu zadal takšne poškodbe, da je na kraju umrl.

Policisti so 47-letnemu državljanu Slovenije, ki so ga že obravnavali tudi zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in premoženjske kriminalitete, ne pa tudi nasilja, kmalu po streljanju odvzeli prostost.

Umrli je bil v času streljanja skupaj z mladoletno osebo, ki ni bila poškodovana. Po poročanju portala 24ur je bil to eden od njegovih otrok. Mladoletniku so nudili zdravniško psihosocialno pomoč.

Preberite še: