Na primorski avtocesti v trčenju poškodovani dva odrasla in otrok

Prometne nesreče so povzročile kar nekaj zastojev na primorski in štajerski avtocesti. 
Fotografija: Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika avtomobila. FOTO: Dejan Razlag
Odpri galerijo
Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika avtomobila. FOTO: Dejan Razlag

Zaradi prometnih nesreč je bil promet na slovenskih avtocestah danes še bolj gost kot sicer.

Primorska avtocesta je pri razcepu Gabrk ponovno prevozna, potem ko je bil med počivališčem Povir in razcepom Gabrk zaradi prometne nesreče nekaj časa zaprt vozni pas. Po prvih informacijah sta se zaletela kombi in osebni avtomobil, pri čemer so se poškodovali dva odrasla in otrok. Peljali so jih v bolnišnico, so za STA pojasnili na Policijski upravi (PU) Koper.



Zaradi prometne nesreče je bil zaprt med priključkoma Vrhnika in Brezovica proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas, posledice so nato odstranili. Nastali so daljši zastoji na posameznih odsekih med Postojno in Ljubljano.



Posledice prometne nesreče na štajerski avtocesti pa so medtem že odstranili. Zaradi prometne nesreče je bila nekaj časa zaprta avtocesta, promet se je popolnoma sprostil ob deseti uri. 

Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika avtomobila, ki je najprej trčil v avto pred seboj, nato pa še v tovorno vozilo, so sporočili s PU Ljubljana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.



Avtomobil povzročitelja se je pri trku prevrnil na streho, drugi avtomobil pa je trčil v odbojno ograjo. V vozilu povzročitelja sta bila poleg voznika lažje poškodovana še dva potnika. Lažje sta se poškodovala tudi voznica in potnik v drugem avtomobilu.