Strelca s pištolo policisti odkrili in obvladali

Moškega, ki je menda med drugim grozil, da bo ubijal, so policisti po intenzivnem iskanju našli in prijeli.

Objavljeno
06. avgust 2019 13.39
Posodobljeno
06. avgust 2019 14.53
64-letni moški je domnevno grozil, da bo uporabil pištolo. FOTO: Roman Šipič/Delo
Oste Bakal
Oste Bakal
Puconci – Tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš je potrdila, da se je v ponedeljek pozno popoldne v vasi Kuštanovci na Goričkem zgodil neljubi dogodek, v katerem je moški uporabil strelno orožje. 64-letni moški iz omenjene vasi je domnevno grozil, da bo uporabil pištolo. Menda je izstrelil tudi nekaj nabojev.

»Policisti smo bili včeraj nekaj po 16. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Policijske postaje Murska Sobota, kjer je bilo domnevno uporabljeno strelno orožje. Policisti smo na kraju opravili ogled in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je v konkretnem primeru podan sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Pri storitvi kaznivega dejanja ni bil nihče telesno poškodovan. Več informacij vam zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati,« je pojasnila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih so po prijavi na OKC v Kuštanovce poslali več policijskih patrulj, policisti pa so zaradi vseh okoliščin med posredovanjem nosili neprebojne jopiče in čelade. Moškega, ki je menda med drugim grozil, da bo ubijal, so policisti po intenzivnem iskanju našli in prijeli.

Med preiskavo so ugotovili, da je moški najbrž nameraval storiti samomor. Zato je bilo prekinjeno policijsko pridržanje zanj, po naših podatkih pa ga je prevzelo medicinsko osebje in ga odpeljalo v ustrezno zdravstveno ustanovo.