Tovornjak v ograjo, ograja v nasproti vozeči vozili

Južna ljubljanska obvoznica je bila več ur zaprta.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ljubljana – Okoli 17. ure se je na južni ljubljanski obvoznici zgodila hujša prometna nesreča, zaradi katere je ta del obvoznice že več ur zaprt med razcepom Malence in priključkom Center proti Viču. 

Med Centrom in Rudnikom promet v smeri Malenc poteka samo po enem pasu. Nastajajo daljši zastoji v obe smeri. Pristojni priporočajo obvoz po zahodni, severni in vzhodni obvoznici. Vozniki naj ne uporabljajo uvozov Jug in Rudnik proti Primorski.

Nesreča se je zgodila, ko je voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je imel naložen papir, vozil od Rudnika proti Barju. Pred
izvozom Ljubljana Center mu je počila pnevmatika, zaradi česar je zapeljal levo in trčil v kovinsko ograjo. Pri tem se je prevrnil in razsul tovor.

Deli kovinske ograje so po trčenju prileteli v voznico osebnega vozila in voznika tovornega vozila, ki sta pripeljala iz nasprotne smeri, torej od Barja proti Rudniku.

Voznik prevrnjenega tovornjaka je utrpel hude poškodbe. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana, so sporočili s policije.

Preberite še: