Traktorist v bolnišnici podlegel poškodbam

Med vožnjo po strmi gozdni poti je traktor zdrsnil in se prevrnil.
Fotografija: Vožnja traktorista po strmi poti navzdol se je končala tragično (simbolična fotografija). FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Vožnja traktorista po strmi poti navzdol se je končala tragično (simbolična fotografija). FOTO: Dejan Javornik

Tržič – Policisti so včeraj obravnavali nesrečo v gozdu, ki je bila usodna za voznika traktorja. Med vožnjo navzdol po strmi gozdni vlaki je traktor zdrsnil in se prevrnil. Posredovali so gasilci, gorski reševalci in vojaški helikopter, ki je voznika z ekipo nujne medicinske pomoči prepeljal v bolnišnico, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, se je traktor prevrnil v sredo okoli 14. ure med vožnjo po strmi gozdni cesti v Grahovšah. Prostovoljni gasilci iz Bistrice pri Tržiču in poklicni gasilci iz Kranja so zavarovali traktor pred nadaljnjim zdrsom v globel, ga z avtodvigalom naložili na vozilo vlečne službe in pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči pri oskrbi in transportu ponesrečenca do kraja pristanka helikopterja.

S Policijske uprave Kranj so danes pojasnili, da je glede na zbrana obvestila tuja krivda za nesrečo izključena.

Ob tem policisti znova pozivajo k veliki previdnosti pri delu v gozdovih. Opozarjajo na varen pristop in delo ter na uporabo tehnično brezhibnih delovnih strojev.