Trčenje usodno za kolesarja

42-letni voznik tovornega vozila je zaradi nepravilnega prehitevanja zbil 61-letnega kolesarja, ki je za posledicami poškodb umrl.
Fotografija: Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih o okoliščinah tragične  prometne  nesreče  41-letnega  voznika  tovornega vozila kazensko ovadili. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih o okoliščinah tragične  prometne  nesreče  41-letnega  voznika  tovornega vozila kazensko ovadili. FOTO: Policija

S PU Nova Gorica so sporočili, da so danes okoli pol šeste ure zjutraj dobili obvestilo o prometni nesreči IV. kategorije v Kromberku pri Novi Gorici. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega oziroma pretesnega prehitevanja. V nesreči sta bila udeležena 61-letni kolesar in 41-voznik tovornega vozila oziroma kombija, so sporočili s PU Nova Gorica.

Policisti so na podlagi ogleda kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 42-letnik vozil po regionalni cesti izven naselja Kromberk iz Nove Gorice proti naselju Ajševica. Med vožnjo je omenjeni voznik na ravnem in neosvetljenem delu vozišča pred kirižiščem dohitel 61-letnega kolesarja. Voznik  tovornega  vozila  je  začel kolesarja prehitevati, kar pa ni storil na primerni bočni razdalji zaradi česar je z delom vozila trčil v kolesarja.

Po  trčenju  je  kolesarja  odbilo  v  desno  izven  vozišča preko varovalne  ograje  na  travnato brežino, ki poteka pet metrov strmno navzdol. Kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne kolesarke čelade, je hudo telesno poškodovan obležal na dnu travnate brežine nad podpornim zidom parkirišča.

Kasneje so reševalci kolesarja oživljali, vendar neuspešno. V zvezi s prometno nesrečo   so   policisti   obvestili   tudi   pristojne  pravosodne  organe.
 
Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih o okoliščinah tragične  prometne  nesreče  41-letnega  voznika  tovornega vozila kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti
 

Preberite še: