Trije državljani BiH in Srbije, ki so ilegalno prevažali igrante, pristali v priporu

Policisti so medtem dvanajst odraslih migrantov že predali hrvaškim varnostnim organom, osem mladoletnih pa bodo predali po formalnem postopku.

Objavljeno
07. september 2019 17.16
Posodobljeno
07. september 2019 17.16
FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
V. U.
V. U.
Poročali smo o poskusih nedovoljenega prestopa meje na območju Policijske postaje Maribor, ki so tamkajšnje policiste zaposlili minulo sredo, in sicer v zelo zgodnjih jutranjih urah, med četrto in peto.

V akciji v Mali Varnici, Vidmu pri Ptuju in Dolanah so zaustavili tri vozila, ki jih je povezoval podatek, da so bila vsa opremljena z zagrebškimi registracijami, v njih pa so prevažali dvajset odraslih in mladoletnih ilegalnih migrantov.Kot so danes sporočili s PU Maribor, je vsem trem voznikom, dvema državljanoma Bosne in Hercegovine in enemu Srbije, ki so do slovensko-hrvaške meje vozili drug za drugim, preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča na Ptuju po zaslišanjih odredil pripor. Policisti so jim sicer v sredo prostost vzeli na podlagi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika.

Kazenska ovadba zajema tudi povzročanje nevarnosti za življenje in zdravje tujcev. Za to sta zagroženi zaporna kazen od enega do osmih let in denarna kazen.

Policisti so dvanajst odraslih migrantov iz Bangladeša, Pakistana že v četrtek predali hrvaškim varnostnim organom, osem mladoletnih pa so nastanili v Centru za tujce in jih bodo hrvaškim varnostnim organom predali v formalnem postopku.