V Koritnici našli truplo pogrešanega Britanca

Identiteto umrlega so potrdili njegovi ožji sorodniki in znanci, ki so spremljali iskalno akcijo.

Objavljeno
04. junij 2019 10.45
Posodobljeno
04. junij 2019 18.37
Soteska Koritnice. FOTO: PU Nova Gorica
A. I., V. U.
A. I., V. U.
Pogrešanega britanskega državljana so iskali šest dni zapored, a za njim vse do danes ni bilo sledu. Slovenska vojska (SV) doslej od Centra za obveščanje RS (CORS) ni prejela zahteve za pomoč pri iskanju pogrešane osebe, je za Delo povedal Simon Korez, tiskovni predstavnik SV. 

Akcijo je vodila Policijska postaja Bovec, v njej pa je danes sodelovalo okoli 40 deset policistov in drugih oseb, je sporočil Dean Božnik s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. 

Policistom se je pridružilo tudi večje število pripadnikov gorske policijske enote iz treh policijskih uprav (PU Nova Gorica, Ljubljana in Kranj), poleg njih pa tudi pripadniki Specialne enote policije s potapljači in gasilci PGD Bovec.

image
Šesti dan iskalne akcije so truplo odkrili blizu vstopne točke za kajakaše. FOTO: PU Nova Gorica


Policisti gorske enote so bili ustrezno opremljeni z vso pripadajočo alpinistično opremo in usposobljeni za delo v najbolj zahtevnih razmerah, je pojasnil Božnik. Prav tako so se jim pri iskanju pogrešanega triindvajsetletnega Britanca danes ponovno pridružili policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali s pomočjo drona.

Iskalno akcijo so spremljali tudi ožji sorodniki in znanci pogrešanega. Kot nam je povedal Božnik, so truplo v reki Koritnici, 300 do 400 metrov nižje od trdnjave Kluže v smeri proti Bovcu, naposled našli trije tuji državljani, nemška kajakaša in kajakašica.

Nivo reke Koritnice se je danes znižal za okoli 80 centimetrov, truplo je plavalo na gladini na območju v bližini vstopne točke za kajakaše, kjer se tok umiri. Za pokojnega Britanca so odredili obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Po njenem zaključku bodo policisti o ugotovljenih dejstvih obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

image
FOTO: PU Nova Gorica


Spomnimo ... 

 

Za Britancem se je izgubila vsaka sled v četrtek, 30. maja, ko se je v sotesko deroče reke Koritnice podal, da bi našel izgubljen mobilni telefon. »Teren na tem območju je zelo strm in nevaren, zaradi nedavne obilice padavin ima reka Koritnica tudi povišan vodostaj,« je takrat povedal Božnik. V soboto so v Bovec prispeli tudi starši pogrešanega. 

Po doslej zbranih informacijah sta bila britanska državljana stara 23 in 27 let. Mlajšemu je na južni strani trdnjave Kluže v sotesko reke Koritnice padel mobilni telefon. Zaradi prepadnosti mu ni uspelo priti do desnega brega, zato sta se s sedemindvajsetletnikom odpeljala približno pol kilometra naprej od trdnjave, kjer je ob približno 17.45 mlajši od dvojice šel iskat telefon.