V trku z ultralahkim letalom pri Ajdovščini umrl jadralni padalec

Pilota letala sta bila huje poškodovana. Zaradi razglašene epidemije še vedno odsvetujejo izvajanje adrenalinskih športov, kamor spada tudi jadralno padalstvo.
Fotografija: Veliko podrobnosti o nesreči za zdaj ni znanih. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Veliko podrobnosti o nesreči za zdaj ni znanih. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ultralahko letalo je pri Ajdovščini trčilo v jadralnega padalca, ki je v nesreči umrl. Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR) o nesreči na spletni strani piše le, da se je zgodila ob 10.46. Kolikor je znano doslej, je padalca letalo zadelo med Dolgo Poljano in Budanjami zadelo ultralahko letalo. 

Pilot in potnik v letalu domačega Aerokluba Josip Križaj Ajdovščina sta nesrečo preživela in sta po prvih podatkih huje poškodovana. Pilot je po trku aktiviral reševalno padalo, ki ga imajo ultralahka letala, ter tako rešil življenje sebi in sopotniku.

Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik, sta na kraj dogodka prišla tudi dežurni sodnik in državna tožilka, prav tako je bil o nesreči obveščen tudi dežurni letalski inšpektor. Prav tako je v preiskavo okoliščin današnje nesreče vključen tudi helikopter Letalske policijske enote. Več informacij po Božnikovih besedah za sedaj še ni znanih, policija dogodek še preiskuje.

Direktor družbe Pipistrel Ivo Boscarol pa je za STA potrdil, da ultralahko letalo ni bilo Pipistrelovo, pač pa italijanske izdelave Storch.

Na novogoriški policijski upravi so po poročanju STA ob tem spomnili, da zaradi razglašene epidemije novega koronavirusa še vedno odsvetujejo izvajanje adrenalinskih športov, kamor spada tudi jadralno padalstvo.