V Beltincih eksplodiral bankomat

Bankomat so v nočnih urah razstrelili na Petrolovi bencinski postaji. Policisti zbirajo informacije.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: PU Maribor
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: PU Maribor

Na Petrolovi bencinski postaji v Beltincih so neznanci razstrelili bankomat, so sporočili s policijske uprave Murska Sobota. O dogodku so jih obvestili danes nekaj pred četrto uro.

Policisti so med preiskavo ugotovili, da sta bankomat ponoči najmanj dva neznana storilca z uporabo plina razstrelila in iz njega odtujila kaseto z denarjem. Koliko denarja je bilo odtujeno, še ni znano, a je nastala škoda tako na bankomatu kot v prostorih bencinskega servisa. Po nestrokovni oceni znaša okrog 30.000 evrov.

Eksplozija v Beltincih je sicer najnovejša v seriji podobnih, ki v zadnjih letih pogosto zaposlujejo slovenske policiste. Letos so se bankomatov z eksplozivom ali plinom lotili v Pesnici, Dolenjem Boštanju, Lenartu, Krškem, na Šentilju, v Črnučah, Ljubljani in še kje. Bodisi uspešno, saj so storilci po eksplozijah prišli do kaset z denarjem, bodisi neuspešno, pri čemer je nastala le gmotna škoda. V večini primerov je nastala le gmotna škoda.

Na območju Policijske uprave Maribor so policisti nedavno prijeli tudi državljane Moldavije, ki so bili osumljeni sodelovanja pri razstrelitvi bankomata pri Pliberku onkraj meje z Avstrijo

Storilci se bankomatov večinoma lotijo s plinom, ki ob pravšnji količini ob eksploziji bankomat uniči do te mere, da je možen dostop do kaset z denarjem, obravnavali pa so tudi eksplozije z ročnimi bombami.

Preberite še: