V hudi delovni nesreči poškodovanih 11 rudarjev, med njimi eden huje

Ob okvari viseče diesel lokomotive se je sprožila zasilna zavora, del kompozicije je zanihal, pri čemer je prišlo do poškodb nekaterih zaposlenih.
Fotografija: En rudar naj bi bil težje poškodovan, a ni v smrtni nevarnosti. FOTO: Arhiv 
Odpri galerijo
En rudar naj bi bil težje poškodovan, a ni v smrtni nevarnosti. FOTO: Arhiv 

V Premogovniku Velenje se je popoldne zgodila huda delovna nesreča, v kateri se je poškodovalo 11 rudarjev. En rudar naj bi bil težje poškodovan, a menda ni v smrtni nevarnosti. Po naših neuradnih podatkih naj bi imel polomljena rebra

Z Uprave RS za zaščito in reševanje so sporočili, da se je nesreča zgodila ob 14.30 v jami Preloge. Kot je za Delo povedala predstavnica Policijske uprave (PU) Celje Milena Trbulin, se je nesreča zgodila v gondoli, ki je pritrjena na strop rova in rudarje vozi do delovišča.

Tadeja Jegrišnik, predstavnica za stike z javnostjo v Premogovniku Velenje, je za Delo še dodatno pojasnila: »Pri prevozu zaposlenih na jamska delovišča je danes v začetku druge izmene v jami Preloge (del jame Premogovnika Velenje) prišlo do mehanske okvare viseče diesel lokomotive. Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora. Ob tem je del kompozicije viseče diesel lokomotive zanihal, pri čemer je prišlo do poškodb nekaterih zaposlenih pri prevozu.«

Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Velenje, ki so oskrbeli poškodovane rudarje. Osem so jih odpeljali v celjsko bolnišnico, tri pa v bolnišnico v Slovenj Gradec, je povedala Trbulinova. 

Policisti trenutno še vedno opravljajo ogled kraja nesreče. Več podrobnosti bo znanih po končanem ogledu. Milena Trbulin je še pojasnila, da bo več podrobnosti o nesreči najverjetneje znanih šele jutri. O dogodku je bila takoj obveščena tudi rudarska inšpekcija, ki opravlja preiskavo dogodka na licu mesta, je dodala Jegrišnikova.

Preberite še: