V hudi prometni nesreči pri Vrhniki umrla dva migranta

Policija je na kraju odvzela prostost 42-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine. Ta je prevažal osem oseb, državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Objavljeno
28. november 2019 07.22
Posodobljeno
28. november 2019 15.09
FOTO: Igor Mali
Be. B., STA, A. V.
Be. B., STA, A. V.
Okoli pol druge ure zjutraj se je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Po doslej zbranih podatkih je voznika, ki je vozil v smeri iz Ljubljane proti Vrhniki, potem ko je prehitel tovorno vozilo, pri menjavi pasov zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo in je trčil v ograjo. V prometni nesreči je potnik v vozilu na kraju trčenja umrl. Dva potnika so odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je eden zaradi poškodb po nesreči umrl.

image
FOTO: Promet.si


Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik v vozilu prevažal devet potnikov, od teh je bilo osem tujcev, državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V nesreči sta umrla dva državljana Sirije, dva tujca sta ostala na zdravljenju v UKC Ljubljana, s štirimi tujci pa postopek še
poteka. Vse osebe so pregledali zaradi sumov prenosljivih bolezni (tuberkuloza), ki pa je do sedaj niso potrdili.

Kot je navedeno na spletnih straneh centra za obveščanje, so posredovali ljubljanski in vrhniški gasilci ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih.

Policija je na kraju odvzela prostost 42-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine.