V nesreči umrl 77-letnik, ki je po izstopu iz vozila padel po strmem pobočju

Voznik je pri izstopanju padel po strmem pobočju približno 50 do 60 metrov v globino in zaradi poškodb o padcu umrl na kraju nesreče.
Fotografija: V noči na nedeljo je umrl voznik osebnega avtomobila. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
V noči na nedeljo je umrl voznik osebnega avtomobila. FOTO: Jure Eržen/Delo

Nekaj čez polnoči se je v občini Šmartno pri Litiji zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega vozila. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) se je nesreča zgodila ob 00.05 na cesti Vintarjevec - Ravni Osredek. Voznik je zapeljal z vozišča, vozilo je nato obstalo naslonjeno na drevo. Gasilci PGD Litija in Kostrevnica so zavarovali kraj nesreče, v globeli našli poškodovanega voznika in povlekli vozili nazaj na vozišče. 

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so kasneje sporočili, da je v nesreči umrl 77-letnik iz okolice Ljubljane. Z osebnim vozilom je vozil po makadamski gozdni poti od kraja Kot proti Ravnemu Osredku. Pri tem je v vozilo na razmočenem vozišču zdrselo preko levega roba vozišča čez previs. Pri izstopanju je voznik padel po strmem pobočju približno 50 do 60 metrov v globino. 

Pri reanimaciji voznika so sodelovali tako prostovoljni gasilci kot tudi reševalci NMP Litija, a je na kraju dogodka zaradi poškodb ob padcu podlegel poškodbam. Po do sedaj zbranih obvestilih dogodek nima znakov kaznivega dejanja.

Policisti so v zadnjih 24 urah sicer obravnavali 96 prometnih nesreč, od tega 87 nesreč z lahkimi poškodbami in devet s hudimi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa zasegli 10 vozil.