V hudi prometni nesreči umrla dva motorista

V silovitem trčenju je oba motorista vrglo približno deset metrov vstran od mesta trčenja izven vozišča.
Fotografija: FOTO: PGD Kobarid
Odpri galerijo
FOTO: PGD Kobarid

Blizu naselja Trnovo ob Soči na Kobariškem se je danes malo pred 12. uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva avstrijska motorista, ena oseba je telesno poškodovana.

 »Policiste OKC PU Nova Gorica so ob 11.53 uri obvestili o hudi prometni nesreči blizu vasi Trnovo ob Soči in v kateri sta dve osebi podlegle telesnim poškodbam. Poleg policistov so bili na kraj prometne nesreče s smrtnim izidom s strani pristojne službe napoteni tudi gasilci PGD Kobarid in reševalci NMP ZD Tolmin,« je sporočil Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi policijske uprave Nova Gorica. 

Po doslej zbranih podatkih je nesrečo povzročil 66-letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, ki je vozil v skupini štirih motoristov po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu. Pred naseljem Trnovo ob Soči je prehiteval neznani osebni avtomobil v
trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 48–letni motorist, tudi državljan Avstrije, in ga oplazil po levi strani. 48-letni avstrijski motorist je posledično padel po vozišču in se poškodoval.

FOTO: Blaž Močnik
FOTO: Blaž Močnik


»Takoj po oplaženju je 66-letni motorist, ki je ostal na levem voznem pasu, čelno trčil v tretje motorno kolo, s katerim se je pravilno po svojem voznem pasu iz nasprotne pripeljal 45–letni motorist, državljan Avstrije. V silovitem trčenju je oba tuja motorista vrglo približno deset metrov vstran od mesta trčenja izven vozišča, kjer sta oba zaradi hudih telesnih poškodb podlegla na kraju samem,« so še sporočili s PU Nova Gorica. 

48-letnika so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti nadaljujejo s preiskavo ter razjasnitvijo vseh okoliščin nesreče.