V koritih Soče bodo z iskanjem poljskega študenta nadaljevali v prihodnjih dneh

Na terenu je bilo danes več kot 30 pripadnikov različnih reševalnih služb in policije.

Objavljeno
10. maj 2020 10.01
Posodobljeno
10. maj 2020 18.06
Poljskemu študentu je včeraj zdrsnilo in je omahnil v sočo. Foto PU Nova Gorica
M. Fe.
M. Fe.
Bovec - Od sedme ure so pripadniki policije, gorske policijske enote, gorskih reševalcev in gasilcev nadaljevali iskanje pogrešanega 23-letnega poljskega študenta, ki je v soboto padel v reko Sočo. V današnji akciji, ki so jo popoldne začasno prekinili, pogrešanega niso našli. Policija bo z aktivnostmi, da bi ga našli, nadaljevala tudi v prihodnjih dneh.

Z novogoriške policijske upravo so sporočili, da je po prvih zbranih podatkih mlajši poljski državljan včeraj okoli 14. ure skupaj s  štirimi znanci različnih narodnosti (študenti iz študentske izmenjave) odpravil peš iz kampa Korita v vasi Soča po Soški poti proti Lepeni.

image
Foto PU Nova Gorica
Pešpot na  tem delu poteka po levem bregu reke Soče. Okoli 17.00 ure so prispeli v bližino kraja Velika soška korita, kjer so se ustavili. Triindvajsetletni Poljak je s pešpoti sestopil nižje do roba skale nad kanjon reke Soče, kjer je izgubil ravnotežje in mu zdrsnilo in je posledično omahnil preko skalnega previsa v reko Sočo.

Po padcu v reko je mlajši Poljak plaval po kanjonu še nekaj deset metrov, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Takoj po padcu je eden od njegovih znancev na pomoč poklical reševalce Regijskega centra za obveščanje.
 
Stekla je iskalna akcija in poleg bovških policistov so bili na kraj dogodka napoteni tudi pripadniki GRS Bovec in gasilci PGD Bovec (skupno več kot  30 ljudi). Policisti in reševalci so pregledali območje od mesta padca  reko (približno 200 metrov od mostu čez reko Sočo pri odcepu za Lepeno, gledano proti  toku) do brvi v kraju imenovanem Podklanec pri vasi Soča.

Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega moškega do noči niso našli, zato je bila iskalna akcija ob 22. uri začasno prekinjena in se je danes nadaljevala.

V današnji iskalni akciji so poleg policistov PP Bovec in pripadnikov gorske policijske enote PU Nova Gorica sodelovali v večjem številu tudi pripadniki GRS Bovec in gasilci PGD Bovec, prav tako so se jim pri iskanju danes pridružili tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali s pomočjo brezpilotnega zrakoplova (dron), in pripadniki specialne enote.