Policija ugotavlja, ali je bil napad povezan z njenim delom

Policija dogodek obravnava kot poskus umora in prosi morebitne očividce za kakršne koli informacije. 
Fotografija: Izjava PU Maribor v primeru poskusa umora sodnice Daniele Ružič FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Izjava PU Maribor v primeru poskusa umora sodnice Daniele Ružič FOTO: Tadej Regent

S Policijske uprave (PU) Maribor so sporočili, da je danes zjutraj okoli 1.15 na območju Maribora nekdo napadel in hudo telesno poškodoval sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru Danielo Ružič.

Na kraj so takoj odšli reševalci in policisti, poškodovani so nudili medicinsko pomoč in jo z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v UKC Maribor. Policisti so zavarovali kraj dejanja in obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika ter državno tožilko, ki sta prišla na kraj, je sporočil Bojan Kitel s PU Maribor. 

Preiskovalni sodnik je prevzel vodenje ogleda kraja kaznivega dejanja poskusa umora skupaj z mariborskimi kriminalisti, ki izvajajo obsežne aktivnosti v okviru intenzivne kriminalistične preiskave. 

Andrej Kolbl FOTO: Tadej Regent
Andrej Kolbl FOTO: Tadej Regent


Andrej Kolbl, ki vodi Sektor kriminalistične policije PU Maribor, je v izjavi za javnost poudaril, da policija »zelo resno obravnava napad«. O motivu še ne more govoriti, poteka pa preiskava v smeri, ali je motiv povezan z njenim delom ali njenim zasebnim življenjem. Za zdaj še ni jasno, ali je bil storilec eden ali jih je bilo več. 

Stanje sodnice naj bi bilo nekaj časa kritično; zdaj pa je po besedah Kolbla stabilno in ni v smrtni nevarnosti. Poškodovana je bila s »predmetom«, kakšnim, Kolbl zaradi interesa preiskave ni želel povedati. 



Gre za sodnico Ružičevo, kar so potrdili tudi v Slovenskem sodniškem društvu. Na sodniško mesto okrajne sodnice v Mariboru je bila imenovana 20. decembra leta 2005. 48-letnico, ki dela na gospodarskem oddelku, naj bi neznanci pričakali pred njeno hišo v Pekrah v okolici Maribora. 

Ulica Jelenčevih v Pekrah pri Mariboru. FOTO: Tadej Regent/Delo
Ulica Jelenčevih v Pekrah pri Mariboru. FOTO: Tadej Regent/Delo


Policija prosi za pomoč morebitne očividce




Daniela Ružič je v preteklosti sodila v nekaterih bolj odmevnih primerih, med drugim tudi v  tožbi občine Duplek, ki je od avstrijske družbe Verbund zaradi škode v poplavah Drave leta 2012 zahtevala odškodnino. Pa tudi v tožbi DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki, gospodarskem sporu med Iskro in Mestno občino Maribor glede prekinitve projekta radarji za odškodnino 12,8 milijona evrov ter v odškodninskih tožbah podjetja KND.

Policija prosi za pomoč moerbitne očividce. FOTO: Aleš Andlovič
Policija prosi za pomoč moerbitne očividce. FOTO: Aleš Andlovič


Kot kažejo podatki Okrožnega sodišča v Mariboru oziroma razpored tamkajšnjih obravnav, je imela sodnica naslednjo razpravo razpisano za torek, 18. junija. 

Preberite še: