V nahrbtniku ugrabitelja avtobusa našli dve prepovedani drogi

Še vedno ni znano, zakaj je 49-letni osumljenec umrl.
Fotografija: V centru Ljubljane, in sicer na postajališču Ajdovščina, je 49-letnik vstopil na avtobus mestne linije 6B, namenjen proti Dolgemu mostu. FOTO: M. M.
Odpri galerijo
V centru Ljubljane, in sicer na postajališču Ajdovščina, je 49-letnik vstopil na avtobus mestne linije 6B, namenjen proti Dolgemu mostu. FOTO: M. M.

V nahrbtniku 49-letnika, ki je v četrtek zvečer ugrabil avtobus v Ljubljani, so našli nekaj konoplje in amfetaminov, je za Delo potrdila Nataša Pučko s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

V centru Ljubljane, in sicer na postajališču Ajdovščina, je 49-letnik vstopil na avtobus mestne linije 6B, namenjen proti Dolgemu mostu, in voznika z grožnjami in nevarnim predmetom – izvijačem – prisilil, da ga odpelje proti avtocesti. Groziti je začel pri Drami. V tem času je bilo na avtobusu še sedem potnikov, ki so se umaknili v zadnji del avtobusa. Osumljenec je med policijskim postopkom umrl - zakaj, še vedno ni znano.

»V nahrbtniku, ki ga je pozabil na prvem avtobusu, so našli manjšo količino prepovedane droge konoplje in amfetaminov, so sporočili s policije,« so sporočili s PU Ljubljana. O tem je prvi sicer poročal Planet TV.Policija ga je že večkrat obravnavala zaradi nasilnih dejanj, med drugim tudi zaradi nasilja v družini, vloma, zabarikadiral se je tudi na javnem prostoru na Ajpesu. Takrat so osebo tudi hospitalizirali. Moški je konec marca razbijal stekla po bloku v Ljubljani. Tudi takrat so ga hospitalizirali. V obeh primerih je šlo za psihične težave.

Preberite še: