V nesreči avtomobila s slovensko registracijo štirje mrtvi

Nesreča se je zgodila na avtocesti Zagreb–Beograd nedaleč od hrvaško-srbske meje. V avtomobilu je bilo pet državljanov Srbije.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Igor Mali/Foto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Igor Mali/Foto

V noči med sredo in četrtkom se je na nekdanji avtocesti bratstva in enotnosti med Beogradom in Zagrebom zgodila prometna nesreča. Po ugotovitvah hrvaških policistov je okoli pol ure po polnoči pri počivališču Bošnjaci v bližini Županje v smeri Zagreba oziroma Ljubljane, kjer so menda živeli udeleženci nesreče, voznik škode octavie ljubljanskih registrskih označb zaspal in zapeljal s cestišča ter trčil v zaščitno ograjo avtoceste.

...
...
V nesreči so umrle štiri osebe, ki v avtomobilu niso uporabljale varnostnega pasu, in sicer tri odrasle osebe, stare od 42 do 47 let, in 14-letni deček. V nesreči je bil lažje poškodovan 28-letni sovoznik, ki je bil edini pripet z varnostnim pasom, je sporočila hrvaška policija. Zadnjega so odpeljali v Splošno bolnišnico v Vinkovce. Vseh pet je bilo državljanov Srbije.

Pri tem tiskovni predstavnik vukovarsko-sremske policijske uprave Domagoj Džigumović opozarja, kako je pomembno, da se med vožnjo pripnemo z varnostim pasom. Tokrat je to dokazal primer sovoznika, ki je bil edini pripet in je edini preživel tragično nesrečo.