V nesreči na pomurski avtocesti umrla ena oseba

V nesreči so bile hudo poškodovane še tri osebe, nihče od njih pa ni v življenski nevarnosti.
Fotografija: Prometna nesreča na pomurski avtocesti. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Prometna nesreča na pomurski avtocesti. FOTO: Oste Bakal

Na pomurski avtocesti, približno tri kilometre pred Petrolom Pince v smeri Madžarske, se je danes nekaj pred 7. uro zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve kombinirani vozili ukrajinskih registrskih številk, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Več oseb je poškodovanih, ena oseba je umrla. 

Kombinirano vozilo ukrajinskih registrskih oznak je vozilo po pomurski avtocesti v smeri Madžarske. Približno tri kilometre pred Petrolom Pince je vozniku počila pnevmatika, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na bok. Čez slabo minuto je za njim pripeljalo drugo kombinirano vozilo, prav tako z ukrajinsko registrsko oznako, katerega voznik je kljub izogibanju trčil v prevrnjeno vozilo pred sabo in nato zapeljal z vozišča, kjer je med prevračanjem iz vozila padla potnica, 63-letna državljanka Ukrajine, ki je na kraju podlegla poškodbam.

Trčila sta dva kombija. FOTO: Oste Bakal
Trčila sta dva kombija. FOTO: Oste Bakal


V spredaj vozečem vozilu je bilo pet potnikov, v drugem pa štirje. V nesreči so bile hudo poškodovane še tri osebe, nihče od njih pa ni v življenski nevarnosti.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca.

Pokojna udeleženka je letošnja četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah. V enakem lanskem obdobju je bilo smrtnih žrtev pet.

Ena oseba je umrla. FOTO: Oste Bakal
Ena oseba je umrla. FOTO: Oste Bakal