V nesreči umrl 38-letni motorist

Motorist je pri kraju Stare Žage zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in trčil v betonski podporni zid in varovalno ograjo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Objavljeno
27. oktober 2019 08.41
Posodobljeno
27. oktober 2019 08.41
Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Be. B.
Be. B.
Včeraj popoldan se je pri kraju Stare Žage zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 38-letni motorist, so sporočili s policije. Motorist je iz Brežic vozil po regionalni cesti iz smeri Črnomlja proti Podturnu.

Pri kraju Stare Žage je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in trčil v betonski podporni zid in varovalno ograjo. 38- letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.
 
Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.
 
S policije so sporočili, da je letos na cestah na območju novomeške policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi (enajst v enakem obodbju 2018) in sicer dva potnika v osebnem avtomobilu, dva motorista, potnica na motorju, voznik osebnega avtomobila, voznik kmetijskega traktorja in pešec. Neprilagojena hitrost je  bila vzrok za pet prometnih nesreč, v katerih je umrlo šest ljudi.