V Novi Gorici preprodajali droge v bližini šolske ustanove

V okviru hišnih preiskav so policisti zasegli manjšo količino kokaina, 126 tablet MDMA oziroma ekstazija in približno dva kilograma konoplje.
Fotografija: FOTO: Policijska uprava Nova Gorica
Odpri galerijo
FOTO: Policijska uprava Nova Gorica

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije policijske uprave Nova Gorica in policisti z območnih policijskih postaj te uprave so v torek na različnih lokacijah na Severnem Primorskem opravili več hišnih preiskav v zvezi s problematiko prepovedanih drog.

Kot so danes sporočili z novogoriške uprave, so njihovi kriminalisti v zadnjem obdobju v okolici ene od šolskih ustanov na Goriškem zaznali prodajo prepovedanih drog, in sicer so jih mlajše osebe ponujale vrstnikom. Na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovitev so s strani okrožnega sodišča v Novi Gorici pridobili odredbo za hišne preiskave. Te so opravili pri petih mladoletnih osumljencih in eni polnoletni osebi na območju več severnoprimorskih občin.

FOTO: Policijska uprava Nova Gorica
FOTO: Policijska uprava Nova Gorica


V okviru preiskav so našli in zasegli manjšo količino kokaina, 126 tablet MDMA oziroma ekstazija in približno dva kilograma konoplje, ob tem tudi pripomočke, ki jih osumljeni uporabljajo pri prodaji prepovedanih drog. Zasežene snovi so poslali v nadaljnjo analizo, sicer pa so v okviru preiskav našli in zasegli tudi gotovino.

Obravnavane osebe so, kot so zapisali, utemeljeno osumljene suma storitve skupno 12 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog, in sicer osmih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in štirih kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu. Zoper njih bodo podali kazensko ovadbo na novogoriško okrožno državno tožilstvo.