Gasilci po več urah pogasili požar v Postojni

Zagorelo je v silosu v nekdanjem objektu Javor, zdaj lesarskem podjetju Excelza.
Fotografija: FOTO: PU Koper/facebook
Odpri galerijo
FOTO: PU Koper/facebook

V Postojni, pod železniško postajo, je malo pred šesto uro popoldne prišlo do večjega požara v nekdanjem lesno-predelovalnem industirjskem obratu Javor, danes Excelza lesarstvo, je poročal lokalni Radio 94

Predstavnik gasilcev Marko Simšič je za Televizijo Slovenijo dejal, da prebivalcem okoliških domov svetujejo, naj zaprejo okna, predvsem pa naj se ne zadržujejo na območju gašenja, če ne drugega ovirajo delo gasilcev.

Požar so po več urah gasilci pogasili okoli desete ure zvečer. Kot je poročala Televizija Slovenija, bodo imeli gasilci veliko dela tudi ponoči, začeli so z odstranjevanjem strehe objekta, da bodo prišli do žarišč požara, da se ta ne bi razplamtel.



Požar so gasili gasilci iz PGD Postojna in okoliških gasilskih društev. Po neuradnih podatkih naj bi se požar razširil zaradi eksplozije silosa, kot je za TV Slovenija povedal eden izmed zaposlenih v podjetju, je nenadoma počilo in nato zagorelo.

Na delu je bilo večina gasilskih enot gasilke zveze Postojna, na pomoč so prišli še zavod za gasilno in reševalno službo Sežana ter PGD Ilirska Bistrica, skupno je na terenu okoli 90 gasilcev z 18 vozili, je dejal Simšič.