V požaru hidroelektrarne pri Dubrovniku dve žrtvi, tretjega delavca še pogrešajo

Iskanje tretjega delavca je na kopnem in morju potekalo celo noč in še poteka. Neuradno je požar v elektrarni povzročila eksplozija.
Fotografija: FOTO: Bozo Radic/Cropix
Odpri galerijo
FOTO: Bozo Radic/Cropix

Dan po požaru v hidroelektrarni Plat pri Dubrovniku je tragična statistika smrtnih žrtev narasla na dve, pogrešajo še enega izmed zaposlenih.

Kot piše Jutarnji list, ocenjujejo, da je trojica ujetih v požaru v kompleksu elektrarne, ki preko sistema tunelov izkorišča vodo iz akumulacijskega jezera Bileća, pot do rešitve skušala poiskati preko okoli pol kilometra dolgega odvodnega kanala.



Zatem ko so gasilci požar, ki je neuradno včeraj zjutraj izbruhnil po eksploziji, okoli ene ure popoldne lokalizirali in zatem pogasili, so potapljači v odvodnem kanalu okoli druge ure odkrili prvo žrtev. Drugega mrtvega zaposlenega so okoli desete ure zvečer, ko je reševalna akcija potekala že v manjšem obsegu, odkrili v morju pri Cavtatu. Iskanje so namreč razširili tudi na morski akvatorij ob hidroelektrarni.

Iskanje tretjega delavca, ki je še pogrešan, je potekalo celo noč in še vedno poteka. V iskanju sodelujejo gasilci, policisti, potapljači in tudi meščani.

V času požara je bilo sicer v hidroelektrarni devet delavcev. Šestim med njimi je evakuacija uspela, tri med njimi so zaradi podvrženosti dimu sprejeli v dubrovniško bolnišnico.

FOTO: Bozo Radic/Cropix
FOTO: Bozo Radic/Cropix