V prometni nesreči na vipavski hitri cesti umrl 20-letnik

Pri trčenju tovornjaka in osebnega vozila, je 20-letnika vrglo iz avta in je obležal na vozišču. Zaradi posledic trčenja je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

Objavljeno
20. julij 2018 13.00
Posodobljeno
20. julij 2018 13.14
Simbolična fotografija. Foto Dejan Javornik
Be. B.
Be. B.
V četrtek, pet minut po šesti uri popoldan, se je na hitri cesti med Vogrskim in cestninsko postajo Bazara zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. S PU Nova Gorica so danes posredovali podrobnosti glede nesreče, v kateri je življenje izgubil 20-letni sopotnik v osebnem avtomobilu.

25-letni državljan Kosova z urejenim začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji je vozil osebni avtomobil po hitri cesti iz smeri Vogrskega proti cestninski postaji Bazara. V času, ko je vozil po prehitevalnem pasu, je prehiteval 36-letnega voznika tovornega avtomobila s polpriklopnikom.
 
Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je voznika osebnega avtomobila po prehitevanju začelo zanašati po vozišču, nato je vozilo zavrtelo okoli svoje osi. Vozilo je z levim delom trčilo v zaščitno kovinsko ograjo in betonski robnik, pri tem pa je na avtu odtrgalo zadnje levo kolo.

20-letnega sopotnika v osebnem avtomobilu je pri tem vrglo iz avta in je obležal na vozišču. Zaradi posledic trčenja je na kraju nesreče poškodbam podlegel. Voznik tovornega vozila, ki je trčenje videl, je z vozilom zaviral, vendar je kljub temu s prednjim delom tovornjaka trčil v prednji del osebnega avtomobila. Voznik tovornjaka v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan.