V hudem trčenju umrla 32-letni voznik in njegov 26-letni sopotnik

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo 25 ljudi, lani v enakem obdobju 12, v celem lanskem letu 13.
Fotografija: V nesreči sta umrli dve osebi. Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
V nesreči sta umrli dve osebi. Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) se je sinoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. 

V Kostrivnici v občini Šentjur sta ob 22.12 trčili osebni vozili. Reševalci NMP Celje in Šentjur so eno hudo poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Celje. Dve osebi, 32-letni voznik in njegov 26-letni sopotnik, sta umrli na kraju dogodka.

Kot je povedala Milena Trbulin s PU Celje, je nesrečo povzročil 32-letnik, ki je vozil po regionalni cesti iz smeri Planine proti Šentjurju: »V dolgem levem nepreglednem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pravilno pripeljal 33-letni voznik osebnega vozila. Vozili sta trčili, voznik in sopotnik sta na kraju nesreče umrla.« Vsi trije udeleženi so z območja Policijske postaje Šentjur.V intervenciji so posredovali tudi gasilci PGE Celje, še dodajajo na URSZR. 

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo 25 ljudi, lani v enakem obdobju 12, v celem lanskem letu 13, je še dodala Trbulinova.


Na ljubljanski obvoznici umrl 46-letnik


Včeraj popoldne se je nekaj minut po 14. uri na ljubljanski obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 46-letni voznik osebnega vozila. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je vozil 40-letni državljan Bosne in Hercegovine.

Policisti so v zadnjih 24 urah sicer obravnavali 141 prometnih nesreč, od tega 14 nesreč z lahkimi poškodbami in dve s smrtnim izidom, navaja STA.

Preberite še: