V Škofji Loki zagorelo v podjetju Knauf Insulation

V požaru ni bil nihče poškodovan, a je bil zaradi bližine jeklenk z različnimi plini potencialno zelo nevaren.

Objavljeno
02. februar 2019 21.36
Posodobljeno
02. februar 2019 23.09
V bližini ognja so bile jeklenke helija, argona, etilena, ogljikovega dioksida, kisika, stargona in stisnjenega zraka. FOTO: PGD Škofja Loka
Ma. F., V. U.
Ma. F., V. U.
Ob 18.28 je v Škofji Loki zagorelo v skladiščni hali podjetja Knauf Insulation. Gasilci so požar pogasili in skladišče obvarovali, v bližini ognja pa so bile tudi jeklenke z različnimi plini. Jeklenke helija, argona, etilena, ogljikovega dioksida, kisika, stargona in stisnjenega zraka.

Kot so nam povedali v PGD Škofja Loka, je bila situacija potencialno zelo nevarna. Po najhujšem scenariju bi lahko prišlo tudi do eksplozije.

image
FOTO: PGD Škofja Loka


Po informacijah gasilcev sta zagorela delovni stroj in mešani material. Vzrok požara še ni znan, v  njem ni bil nihče poškodovan, ukrotilo pa ga je 64 gasilcev PGD Škofja Loka, Gosteče, Trata, Stara Loka, Virmaše Sveti Duh in JZ GRS Kranj. Da je ogenj pogašen, da ob njem ni bil nihče ogrožen in da tudi evakuacija oseb ni bila potrebna, so sporočili tudi s Policijske uprave Kranj.Gre za drugi požar v zadnjem obdobju v podjetju Knauf Insulation, v katerem so sicer nedavno odmevno napovedali, da bodo plače proizvodnim delavcem v roku pol leta zvišali za 36 odstotkov. Gasilci so v bili že oktobra lani v tem podjetju angažirani pri manjšem požaru, prav tako v enem izmed tamkajšnjih skladišč.

image
FOTO: PGD Škofja Loka