V Soči našli truplo, gre za pogrešanega Poljaka

23-letnega poljskega študenta so iskali od sobote, ko je padel v reko. Truplo so našli sto metrov dlje od kraja nesreče.
Fotografija: Kot so povedali na PU Nova Gorica, so na kraj napotili policiste in gasilce. Identiteto umrlega bodo v postopku potrjevali v prihodnjih dneh. FOTO: PU Nova Gorica
Odpri galerijo
Kot so povedali na PU Nova Gorica, so na kraj napotili policiste in gasilce. Identiteto umrlega bodo v postopku potrjevali v prihodnjih dneh. FOTO: PU Nova Gorica

Policijska uprava Nova Gorica je ob 9.52 dobila obvestilo, da so občani v reki Soči v mreži, nameščeni ob koncu Velikih soških korit pri vasi Soča opazili truplo. Policija je kasneje potrdila, da gre za 23-letnega poljskega študenta, ki ga iščejo od sobote, ko je padel v reko. Mreža je le dobrih sto metrov oddaljena od kraja nesreče.



Kot je za STA še povedal tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, so na kraj napotili policiste in gasilce, ki so truplo potegnili iz vode. Kot so sporočili popoldne, so v postopku identifikacije potrdili, da gre za pogrešanega 23-letnega državljana Poljske.
 

V reko omahnil čez skalni previs


Poljak je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti iz študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino Velikih soških korit, kjer so se ustavili.

Poljak je sestopil s poti do roba skale nad kanjon Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil čez skalni previs v reko. Po padcu je še nekaj deset metrov plaval po kanjonu, nato pa izginil. Njegovi sopotniki so poklicali na pomoč in že v soboto je stekla iskalna akcija.

Policisti in reševalci so pregledovali območje dolvodno od mesta padca v reko. Kljub intenzivnemu iskanju ga vse do davi niso našli. Bovški policisti bodo po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.