V Spodnji Novi vasi meteorna voda zalila piščančjo farmo

Gasilci so lastniku pomagali pri črpanju vode, na suho so umaknili 3000 piščancev.
Fotografija: Gasilci so predvsem črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele. FOTO: PGD Mislinja/Facebook
Odpri galerijo
Gasilci so predvsem črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele. FOTO: PGD Mislinja/Facebook

Slovenijo je včeraj zvečer in ponoči zajela hladna fronta z močnimi nalivi in vetrom. Kot pojasnjujejo na upravi za zaščito in reševanje, so se neurja pojavljala po vsej državi razen na Primorskem. Največ dela so imeli gasilci v občinah Mislinja, Radlje ob Dravi, Črnomelj, Dobrepolje, Velike Lašče, Slovenske Konjice, Rogaška Slatina, Kungota, Slovenska Bistrica in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Gasilci so predvsem črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele. »V naseljih Loče v občini Slovenske Konjice, Male Rodne v občini Rogaška Slatina in Tribuče v občini Črnomelj so strele povzročile požar na stanovanjskih objektih, v kraju Svinjsko v občini Sevnica je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje, v naselju Koretno v občini Šmarje pri Jelšah pomožni objekt, na Ptujski cesti v Račah v občini Rače - Fram pa je strela udarila v električni daljnovod in pretrgala kable,« so še sporočili danes.

Meteorna voda pa je v Spodnji Novi vasi v občini Slovenska Bistrica zalila piščančjo farmo. Gasilci so lastniku pomagali pri črpanju vode, na suho so umaknili 3000 piščancev.

Uprava za zaščito in reševanje je skupaj obravnavala 135 dogodkov, pri čemer je posredovalo 66 prostovoljnih teritorialnih gasilskih društev in tri poklicne enote.