V streljanju v središču Splita tri smrtne žrtve, storilec je ujet

Po poročanju medijev so policisti prijeli dva osumljenca. Po podatkih policije je ubojev osumljen 25-letnik, dejanje povezujejo s preprodajo drog.

Objavljeno
11. januar 2020 16.36
Posodobljeno
11. januar 2020 21.37
Fotografija je simbolična. FOTO: Damir Krajac/Cropix
V. U.
V. U.
V strogem središču Splita so nekaj po 15. uri odjeknili streli, hrvaški mediji so sprva poročali o dveh smrtnih žrtvah in eni ranjeni osebi, a je tudi ta kasneje podlegla poškodbam.

Portal Slobodne Dalmacije je navedel, da je bila ena izmed žrtev motorist, ki je obležal na cesti, druga žrtev pa je obležala v eni izmed drugih ulic v bližini.

Storilec naj bi po neuradnem poročanju medijev uporabil avtomatsko puško. Dalmatinski portal, ki se je skliceval na uradno sporočilo policistov, je poročal, da je bil v streljanju ranjen še tretji človek, ki so ga po incidentu odpeljali v splitsko bolnišnico, a je kasneje tudi ta umrl.Policija je po streljanju lokalne stanovalce pozvala, naj se umaknejo na varno. Mediji so poročali, da sta bila na begu dva osumljenca. Slobodna Dalmacija je nekaj po 17. uri neuradno poročala, da so enega izmed njiju policisti prijeli, pri čemer pa naj bi bil glavni osumljenec tedaj še vedno na begu.Dalmatinski portal je nekaj po 18.30 uri poročal, da so v enem izmed mestnih lokalov aretirali tudi drugega osumljenca, a tudi za tega ni bilo potrjeno, da je neposredno osumljen za streljanje. Splitčane so ponovno pozvali, naj ne zapuščajo domov.

Okoli 19. ure je splitski župan Andro Krstulović Opara objavil, da je storilec prijet in da bo policija javnosti posredovala več podatkov o intervenciji.

Streljanje sicer hrvaški mediji povezujejo s preprodajanjem droge. Neuradno naj bi bila dva izmed ustreljenih moških stara znanca policistov.

Po podatkih policije je ubojev osumljen petindvajsetletnik, ki naj bi se za storjeno dejanje odločil, ker so mu umorjeni grozili zaradi dolga zaradi drog, ki ga je do njih imel njegov brat. Sumijo, da je želel umoriti še četrto osebo, ki pa je ni našel.

Slobodna Dalmacija dodaja, da je bil osumljeni pomorščak, ki je pred vrnitvijo domov 14 mesecev preživel na ladji, sicer pa bil športnik, ki je osvajal medalje v taekwondouju.