V stanovanju na zahodu Nemčije našli pet mrtvih otrok

Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije ni pojasnil, kdo je otroke našel in kaj je bil vzrok smrti. Osumljena je njihova 27-letna mati.

Objavljeno
03. september 2020 18.01
Posodobljeno
03. september 2020 18.14
Po navedbah nemških medijev je danes popoldne pred stanovanjskim blokom videti številna policijska in reševalna vozila. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Be. B., STA
Be. B., STA
V mestu Solingen na zahodu Nemčije v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija so v nekem stanovanju v bloku našli pet mrtvih otrok, je za nemško tiskovno agencijo DPA povedal tiskovni predstavnik policije v Wuppertalu. Pri tem ni pojasnil, kdo je otroke našel in koliko so stari. Prav tako ni želel dajati izjav o vzroku smrti in morebitnih osumljencih ter o starših otrok. Po poročanju Spiegla je sicer osumljena njihova 27-letna mati.

Ta si je v bližini mesta Düsseldorf poskušala vzeti življenje. Skočila je pred vlak in utrpela hujše poškodbe, zdaj pa je v bolnišnici. Eden od tiskovnih predstavnikov policije je povedal, tako Spiegel, da matere trenutno ni mogoče zaslišati.

image
Stanovanje, kjer so našli trupla petih otrok, se nahaj v mestu Solingen v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters


Policija je o dogodku uvedla preiskavo. Pred stanovanjskim blokom so številna policijska in reševalna vozila.

image
FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters


Po poročanju Spiegla so bili med umrlimi tri dekleta, stare sedemnajst mesecev, dve in tri leta, in dva fantka, stara med šest in osem let. Preživel naj bi šesti otrok, star enajst let. Reševalce naj bi poklicala babica umrlih petih otrok.

image
FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters