V streljanju v mestu Rot am See šest ljudi izgubilo življenje

Po poročanju tiska gre za tragedijo v nemški družini, a motiv dejanja storilca še ni znan.
Fotografija: FOTO: Oliver Stroebel/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Oliver Stroebel/Reuters

V mestu Rot am See v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg, severovzhodno od Stuttgarta, so danes odjeknili streli. Po poročanju nemškega tiska je bilo ubitih šest ljudi. Dva naj bi bila ranjena, eden od njiju hudo in je v smrtni nevarnosti. Osumljenca za napad so že aretirali.

Po poročanju Spiegla, ki se sklicuje na tiskovnega predstavnika policije, so se storilec in žrtve poznali, a motiv njegovega dejanja še ni znan. O incidentu, ki naj bi se zgodil v stanovanjski zgradbi, so bili obveščeni ob 12.45, sledila je obsežna policijska akcija.

FOTO: Ralph Orlowski/Reuters
FOTO: Ralph Orlowski/Reuters


Stuttgarter Zeitung poroča, da je do streljanja prišlo v lokalu v bližini železniške postaje, ne v stanovanjski zgradbi. Med žrtvami so bili po trije moški in ženske, stari od 36 do 69 let.

Za zdaj izključujejo možnost terorističnega napada, šlo je za družinsko tragedijo. Med žrtvami sta oba starša osumljenca, v sorodu je bil tudi z ostalimi. Stuttgarter Zeitung je objavil tudi podatek, da gre za 26-letnega Nemca, ki je bil tudi športni strelec in je imel dovoljenje za pištolo. Na sorodnike je streljal s polavtomatskim pištolo kalibra devet milimetrov, zatem je policiste poklical sam.



FOTO: Oliver Stroebel/Reuters
FOTO: Oliver Stroebel/Reuters